BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

May 11, 2010

Huhu..aku sayu


“Mak hidup lagi... dia ada dekat hospital lain, takde kat sini, tak lama lagi Tan dapat tengok adik perempuan”.


sinopis: dia ngan family eksiden kat Johor, jumaaat lepas. Semua meninggal. Abah dia, Mak dia ngandung, baby dalam perut pun meninggal.

macam mana bila dia tau semua ni..ya Allah..

Ya Allah...bergenang air mata pakcik bila baca kisah budak ni.nasib baik sewaktu pakcik tulis artikel ni pakcik berada di tempat yang kurang munasib. kalau tak mesti bercucuran air mata pakcik.

Kecik lagi budak ni...ya Allah...beratnya dugaan dia pada kaca mata aku. Tak tertanggung rasanya kalau aku yang ada kat tempat dia.

YA Allah.

4 comments:

she-G said...

yup..baru baca papaer pagi tadi sal bnda ni park chick..hmm..

ade hkmah kenapa tidak diambil budak tu..tp..........hmm....(speechless)

Anonymous said...

Kenkadang...kita rs susah sgt idup ni...mcm2 dugaan...

Tp tgk rmai lg org lain yg dberi dugaan bkali ganda lebih berat dr kita...tak plak dorg merungut mcm kita...

Allah sayang...

-mokhtar

Syah said...

menyayat hati... menginsafkan...

Park Chick said...

She-G
manusia ada family ke x, ada harta ke x, kawan ramai ke x, bini bpe org.ni suma xptg. ada Allah ada segalanya.

mokhtar
betol3, kalo pakcik pakai kasut mokhtar susah nak jalan xsepadan

Syah
kejadian yang sudah berlaku, sedang da akan berlaku adalah cerminan utk diri kita

pck-syukur masih ada family, saudara, kawan2.dan yg plg ptg, ada Allah tempat megadu