BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Dec 30, 2010

Malaysia vs Indonesia






Photo kat atas: Masa hari sampai kat hotel penginapan (28 12 2010)
Sambutan hangat ala2 red-carpet dari penyokong Indonesia terhadap skuad piala suzuki kita. Terbaik. Kita pun taklayan TimNas dorang camni."Terbaik"




Photo kat atas: Masa latihan ringan kat perkarangan hotel penginapan 28/12/2010
Minat sungguh depa kat team kita. sambutan ala2 ManU yang tengah wat latihan. Kita tak p latihan kat ngan stadium..orang dia dah berulat dok tunggu nak bagi sambutan. Depa tlg bawa p tempat latiahn len. Pastu bas pulak jam..depa baik hati, antaq kita balik hotel.


Photo di atas: Sambutan meriah ala2 kenduri kahwin di perkarangan stadium. 29/12/2010

Photo di atas.Bukan gambaq sebenar...tapi ilustrasi amor aka kereta perisai yang dinaiki oleh skuad Malaysia masa nak p stadium malam tu. 29/12/2010. First class kawalan keselamatan dia bagi. Kalau tanya pemain kita, mesti dorang ada feeling cam nak p berjihad.




Nah. itu dia..kata2 semangat untuk TimNas dorang. Untuk skuad kita mereka cukup "bersopan-santun."


Pakcik-Pakcik antara lautan kuning yang membanjiri stadium bukit jalil. Antara layanan kita kat dorang masa depa mai...
1. Depa lepak kat Palace of Golden horses "je". takdak sorang pun peminat kita p sambut depa. "teruk " sungguh orang kita. Kalau ada pun ada la mamat2 indonesia yang dok mancing kat mines tu dok jengok kot pagar.

2. Depa dapat latihan tempat best. Jangan kata peminat, media kita pun tak p bagi "sambutan". "teruknya" orang kita. Bas kita lambat sikit p amik depa p tempat latihan (depa nak ngadu kat AFF). Tapi nasib baik depa tak tempuh jam, ada polis bagi laluan cam vip.

3. mamat2 indonesia relaks je lalu-lalang, membeli-belah kat perkarangan hotel. Orang kita wat tak layan je. tak mcm kat tempat dia, dia layan 'kaw2' . teruknya orang kita. bagi senyum je.ish2.

4. Kita bawa depa guna bas "je". Polispolis escort bagi tak jam. Tu je kita layan depa.tengok depa, baik hati...bawa kita naik keta perisai..selamat...semut pun xleh masuk.

5. Dalam stadium? kita la yang paling ceroi. Langsung tak sopan ngan depa. Tau dak..ada peminat kita provok depa.camni bunyi kat banner tu "100% Malaysia".teruk kan orang kita. Tak jaga mulut langsung. Tengok depa sopan je. Berlapik je cakap.

6. Masa kat bukit jalil..kita gila dok jerit gol3...kat stadium depa pun kita jerit gol.tengok depa sopan. kat tempat kita tak jerit2 golll pun. Kat tempat dia je jerit..tu pun 2kali je.

nasihat pakcik...penyokong skuad Malaysia.."contohilah' semangat dan layanan penyokong Indonesia. Kepada media Malaysia..sopanla sikit..tiru media depa.warassssssssss

Dec 28, 2010

Gangguan sekSIAL-4th class minded




Usaha ganggu tumpuan pada perlawanan akhir Piala Suzuki JAKARTA: Aktres seksi terkenal Indonesia, Julia Perez (atas) yang terkenal dengan panggilan 'Jupe' berikrar mengganggu tumpuan pemain Malaysia dalam perlawanan kedua final Piala Suzuki AFF di sini, esok.

Jupe kesal dengan tindakan peminat bola sepak Malaysia mengganggu pemain Indonesia dengan melakukan ‘serangan’ laser ketika perlawanan pertama di Stadium Bukit Jalil, Ahad lalu.
Oleh sebab itu, dia akan membalas dendam dengan mengenakan
pakaian seksi yang nampak dada bagi mengalihkan perhatian anak didik K Rajagobal. Perkara itu disuarakannya ketika dihubungi wartawan Indonesia yang kemudian membuat soalan susulan sejauh mana dia serius dengan hal berkenaan. “Ya, saya serius. Biar semua pemain bola sepak Malaysia buta. Saya akan pakai baju belahan dada supaya mereka buta. Ini adalah laser ciptaan saya,” katanya lagi.

Pakcik-alamak...kalaulah dia datang masa kat bukit jalil kan best.hahaha. Rasanya bukan pemain Malaysia saja yg rabun, silap2 TimNas Indonesia pun ikut rabun. Lagi parah pengadil ngan penjaga garisan. lagi parah pak Bambang pun juling.Haha...Stadium yang penuh nanti pun sunyi je..sebab semua xfokus match..dok fokus benda lain. is3...kesian..4th class minded.

Dec 16, 2010

Tanah Tumpah Darahku II

Baru sampai ja time ni...pusing2 jap tengok lubang masuk...haha




Geng Malaysia bergambaq dengan geng Vietnam



Ni la 'mat sood' yang temankan pakcik...dua2 single lagi


video
Ni video masa cari port kat dalam stadium...baik punya port


Muka-muka kebanggaan selepas match
menang beb 2-0

Sayang tak amik gambaq masa pakcik and geng tengah sembahyang Maghrib...atas batu interlock tu..huahuahua...sapa yang nak tlg amik, silap2 kamera pakcik kena songlap. Agak menyedihkan mungkin sekitar 10% je kot yang solat. yang lain tu luaq marhalah kot.Jamak. Bola2 gak beb...solat jangan lupa.

Dec 14, 2010

Tanah Tumpah Darahku


hehe...aku perlukan sedikit hiburan walaupun hari2 penuh dengan hiburan


Dec 8, 2010

HIJRAH DA NUSRAH

'TANPA HIJRAH HIDAYAT TAKKAN TERSEBAR'


'HIJRAH TANPA USRAH, HIDAYAT TERHAD SEBARANNYA'

'HIJRAH BERTEMANKAN NUSRAH, HIDAYAT AKAN TERSEBAR SELURUH ALAM'

Setiap hari kita melalui satu perkataan yang amat besar 'HIJRAH'

LIBAT DAN SIBUKKANLAH DIRI DENGAN USAHA HIJRAH DAN NUSRAH

SELAMAT TAHUN BARU..TERLEWAT DAA