BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Jan 14, 2010

Don't defeat your enemy, win them, win their heart


Salam alaik,

Sekarang macam2 hal.huru-hara dunia nampaknya, itulah jadinya kalau masyarakat disuap dan dididik dengan budaya provokasi dan bersangka buruk.

Ada sahabat yang sesetengahnya dihujani provokasi dengan isu agama sekarang ni...pendapat pakcik xpayah la dok layan, sebab yang dicari adalah perbezaan bukannya persamaan.pasti tak jumpa penyelesaian. Jika hati dah dipateri, hanya hidayah sebagai ubat.banyakkanlah berdoa hidayah utk umat ini.utk muslim dan kufar.

Di sini pakcik bagi beberapa link yang sangat baik sebagai penyelesai masalah. Anda hayati dan kalo perlu dan mendesak gunakanlah ia sebagai senjata.bukan utk mengalahkan musuh tetapi utk memenangi hati mereka.pastikan kamu tengok dulu vc2 ni.















Rasanya cukupla,kamu2 dah kenai tokoh2 besar ni.pandai2la cari vc2 depa.

Berani kerana benar,kalo berani kena benar2 berani,
Takut kerana salah, kalo buat salah takut2lah sndiri.

Jauh panggang dari api, jauhkan kami dari api neraka.

Andai musang berbulu ayam, ayam mesti berbau musang,hati2 ayam tak sembelih


7 comments:

Anonymous said...

pkcik
sy xbrani krn sy buat slh
sy takut2 sbb mmg sy salah
takut & berani leh campuq x?
ok.merepek je

Anonymous said...

wahh, bgs linknye
jom bgn tahajud ye
eh,ok.stop

Park Chick said...

anon
bagus3...teruskan usaha.berakit2 kehulu..moga berjaya di tepian

sila hayati the first two link, kalo kamu tak terkesan..pls wat spiritual check-up

Park Chick said...

sorang profesor america dalam bidang embriologi converted jd islam selepas dibawakan ayat Allah ttg embriologi. kalo ada sapa2 nak kata quran ciptaan Nabi s.a.w hangpa bagi link ni


http://www.quranandscience.com/human/60-embryology-and-human-creation-between-quran-a-science-17-.html

Ahmad Syahril said...

thankiu wahai pakcik... sgt2 bguna... :)

Anonymous said...

tenkiu wahai pakcik
bila nk dgq pkcik bg ceramah cm tu ye

Anonymous said...

Nabi dah takde..., buatlah kerja Nabi, dakwah, jaga solat jemaah, dalami ilmu, jaga zikir, jaga akhlak, betulkan niat.., insyAllah..

fit