BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Nov 11, 2009

Hikayat labah-labah yang terikat dengan tali pusat. Hendak diputuskan takut terjatuh. hendak disimpan makin berbau.padahal dia mampu buat sarang

Binatang atau kawanan binatang yg takboleh diteguq ni,payah la nak ceghita. Hangpa kata "A" dia kata "B". Bila hangpa start kata "B" dia mula nak kata "A" pulak. Selalunya sudu yang lebih dari kuah. Berfalsafah dan berhujah mengikut selera.


Kalau dia jadi itik, dia kata ayam bodo nak berenang.
Tapi time dia jadi ayam, dia kata itik pengotoq dok sudu ayaq acaq.

Dia start dok kutuk kambing bau hamis bila time dia jadi kerbau.
Tapi bila dia jadi kambing, dia dok kutuk kerbau pengotoq suka berkubang lumpuq.

Kalau dia jadi kelawaq, dia kata ayam bengong sebab suka bangun awai pagi.
Tapi bila dia jadi ayam dia start dok kutuk kelawaq gila suka tidoq siang.

Dia start dok kutuk gajah minum berdiri bila time dia jadi anjing.
Tapi bila dia jadi gajah, dia dok kutk anjing suke makan sambil berjalan.

Kalau dia jadi unta, dia kata keldai pemalas sebab lembap bila bergerak.
Tapi bila dia jadi keldai dia start dok kutuk unta yang suka mengawan.

Dia start dok kutuk babi bernajis berat bila time dia jadi siput babi.
Tapi bila dia jadi babi, dia dok kutuk siput babi lembap tapi pengkhianat.

eiiiiiiiii...gelila kalo baca isu-isu yang bermaharajalela skg nie.nak muntah pun ada,kesian pun ada. pakcik minta maaf ye ayam, itik, kambing, kerbau, kelawaq, unta, keldai, anjing, babi dan siput babi.kamu tu tamsil je.kamu tu satira.kamu tak salah kan.

pck-suke gak borak ngan binatang dan pokok.

4 comments:

Anonymous said...

Aku pnah jumpa dgn org yg mcm ni...
Org mcm ni tak pyh dijadikan kawan...
Cukup sekadar kenal...dan doakan dia...

Pastu layan je...

Kita semakin hari semakin matang...
Takder guna amik port dgn prngai org mcm ni...

Org mcm ni mlembabkan otak kita, dan melemahkan smgat kita...

Layan je...

~mokhtar~

Ahmad Syahril said...

hehehe... nasib baik ayam, itik, kambing, kerbau, kelawaq, unta, keldai, anjing, babi dan siput babi suma tak reti bukak ngn baca blog hg... kalo tak sure depa ckp... apa kes nama aku naik ni???

p/s:suka borak ngn binatang ngn pokok??? sure binatang tu beruang kecik... pokok tu pokok naga berulat... hehehe...

Anonymous said...

suke borak ngn kulat x?hihi

Park Chick said...

mokhtar
hehe....layannnn...zasssssssss

Syah
Dah lama tak terajang beruang.dah lama xmkn buah naga

anon
suke3...kulit tu kenangan manis pakcik

pck=al-ankabut