BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Nov 9, 2009

Astaghfirullahal'azim...(ku-urut2 dadaku)


Selepas mendengar isu-isu ini dibangkitkan, pakcik mulanya meletakkan persepsi bersangka baik kepada PAS. mungkin BN sengaja mengada-adakan cerita. Namun bila terdapat pengakuan sendiri dibuat oleh YB PAS pakcik menggeletar. Entri ini ditulis sejurus selepas membaca tulisan di blog YB Zukifli Nordin. Biar apapun alasan, jantung pakcik seakan menbatu, tangan menggeletar sewaktu menulis entri ini. Astaghfirullahalazim...



pakcik: masih menggeletar. terfikir
apakah pakcik yang tak mengerti atau
sifulan yg terlebih mengerti,
apakah pakcik yang jahil atau
sifulan yang terlebih berilmu,
apakah pakcik yang tak mengerti hakikat perjuangan atau sifulan yg terlebih mengerti hakikat perjuangan.
moga Allah memberikan daku dan seluruhan umat ini "pencerahan".

9 comments:

Ahmad Syahril said...

takut jugak masa dengar... tapi tak berani nak komen isu ni... better aku diam je... takut tsalah lak... huhuhu...

p/s: aku aminkan doa hg... "moga Allah memberikan daku dan seluruhan umat ini "pencerahan"."

Anonymous said...

Sesungguhnya "Niat tidak menghalalkan cara"....renungkan2kan...selamat merenung....

Anonymous said...

Masa aku mula ikut tabligh, kwn2/knalan yg ikut PAS suma kutuk, mcm2 kata...termasuklah tabligh tinggal anak bini...

Spnjg ak join tabligh, tak pnah ak jumpa org tbligh yg tinggal ank bini selama2nya...atau suka2...

Yg ak pnh jumpa, ms nk balik khuruj (keluar tabligh) siap nyanyi lagu "pngantin baru" lagik sbb tak sbr nk 'bersama' dgn bini stlah lama berpisah...

Kes2 terpencil tbligh yg tinggal ank bini tanpa nafkan tu kbnykny dari org2 tbligh yg sengal tak ikut peraturan/restu syura...

La ni...org PAS snggup mperjudikan isteri krn jawatan...jelas "apa yg kita usahan hari2 tu menutup hati kita "(rujuk Al-Quran)

Aku tak nak cakap apa...
Cuma kesian kat muslimah2 tu ja...

~mokhtar~
nasib PAS tak sesat mcm ayah pin, kalu tak tpaksa jatuh talak la suma tu...

Anonymous said...

'org2 tabligh yg sengal'..hehe

Park Chick said...

Tuan2, kalo perkataan dan cara tuan adalah cara yg disukai oleh Allah dan rasul-Nya, maka teruskanlah perkataan2 tuan. Allah jadikan islam agama terbaik, anugerahkan rasul terbaik yang mengucapkan perkataan yg baik2 dan akhlak yg terbaik. Manusia jarang tersesat berdasarkan niat dan matlamat tetapi sering tersasar pada tarikat. Berhati-hati, jangan sampai jadi...http://parkchick.blogspot.com/2009/11/hikayat-labah-labah-yang-terikat-dengan.html

Ashaabul Kahfi said...

Kembalilah pada Al-Quran dan sunnah rasulallah.

dilemaduniaislam.blogspot.com

Park Chick said...

salam alaik,
PAS dah pun bagi penjelasan da mengakui kes terpencil tersebut berlaku bukan atas dasar parti.ini yg kita nak...menerima dan menjelaskan secara berhikmah.musuh PAS pun tak boleh nak pusing.tahniah.taapi jgn biarkan benda2 cmni berulang.

pck:Tahniah dan takziah

Anonymous said...

Alhamdulillah...

ni mesti ahli2 yg sengal tak ikut pimpinan atasan parti...

~mokhtar~

a.t.u.l.a.s.c.a. said...

salam...sekadar perkongsian...sila lihat pandangan di blog ni:

http://al-futhuhat.blogspot.com/2009/11/baiah-talak-3.html