BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Jul 4, 2009

Respon-Sapa nak jadi kaya

KUALA LUMPUR - Sesiapa yang mengetahui di mana Abdul Kahar Ahmad Jalal yang mendakwa dirinya sebagai 'nabi' bersembunyi akan diberi ganjaran wang tunai RM10,000.

Tawaran itu diberikan oleh Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) kepada mana-mana individu yang memberikan maklumat tepat sehingga Abdul Kahar ditangkap.


Respon pakcik

Assalamualaikum...hangpa nak jadi kaya tak. kalo hangpa nampak org tua yg lebih kurang cam gambaq ni, hangpa report la kat JAIS. RM10K tu, downpayment kereta dah lepas, nak kawin ke, nak kawin lagi sekali ke, nak wat haji ke, nak wat umrah ke. hehe.keh3. Astagfirullahalazim.Terukla pakcik ni..isu2 serius cmni pun leh gelak n wat lawak lagi.


Isu murtad ni bukan kira kes terpencil ka, sikit ka, byk ka..murtad je,dia jd isu yg besar dan sgt sensitip.Kita kena menangis bila timbul isu2 cmni.


pakcik dulu penah jumpa kat johor. Bila ditanya budak tu ngaku dia islam. Bila cakap sal untungnya dia ada kalimah tauhid, dia xtau pe tu kalimah tauhid. Suh mengucap pun dia xtau. Ya Allah, berderau rasanya.bukan marah tp terkejut.air mata pun nak menitis. Ya Allah, ampun dosa aku, Ya Allah. Aku melalai-lalaikan usaha dakwah. Jahil sgtkah aku untuk dakwahkan kalimah tauhid. Aku nak tunggu ilmu sampai tinggi mana.Sedih tol. Kita rini masih nak pecah2..nak kafir2kan org..nak puak2kan sesama islam...org cmni sape pun wat xtau.Kalo nak tuding jari, mudah je.kalo pk2 balik..salah diri sendiri rupanya.


Dah..tu je nak ckp, tp kalo hangpa jumpa paklong ni,report la.kalo dapat duit,,jgn lupa kat pakcik.bagi la 2,3% jadi la.he

9 comments:

a.t.u.l.a.s.c.a. said...

wajah owner blog ni pun macam ada iras ja??haha...mf, gurau ja na...

naja tun said...

orang yg ngaku dirinya nabi slps wafatnya Rasulullah tu, org tu skru neuron otaknya dah tercabut.sbb tu la synapse dia bersepah merata2 dlm otak tu n dia xleh pk sewajarnya..

p/s:wajah owner blog ni lg hensem..atas tada rambut,bwh ada janggut..cem gambo sblh ni r..x gitu pakcik?

Park Chick said...

atulasca
ye ke ada iras..pakcik lg comey la. huhu..pakcik xngaku pakcik rasul pun..tp pakcik pengikut Rasulullah s.a.w

Naja
Kalo nueron dan tercabut n synapse dah bersepah xpe la..xjatuh hukum mukalaf kat dia. Org yg ngaku rasul tu waras tp terlalu berakal.kerana syarat muslim adalah berakal tetapi dalam islam akal bukan yg pertama.

pck- owner xensem to comey sgt2.uhuk3.rambut ada, janggut pun ada.pandai2 ja hangpa ni...nak ngorat pakcik la tu.

fzy fuzzy said...

Salam ukhwah - terimas sbb singgah ke blog saya...
tang ajaran sesat ni kalau kita baca didada akhbar ada antara ahlinya yg terdiri dari golongan professional..mcm mana depa bijak pandai tak bole bezakan ajaran agama yg sebenar dgn yg sesat...mungkin sistem pembelajaran kita disini yg sudah disogokan dengan ideologi penjajah sejak sebelum merdeka..dan kenapa pihak jabatan agama tidak mewar2kan orang2 yg terlibat dalam menyesatkan orang tidak bertindak aktif. Takkan dah lebih 2 3 tahun buat siasatan atau pantauan masih tak dapat selesaikan lagi - masih dgn alasan lama ker tak cukup kakitangan...abih kenapa tak hire pencari-pencari kerja utk diserapkan sebagai pekerja kontrak dulu...
Maaf terlebih emosi...

fitrah said...

ehhh..die ni, nk kontek sape ni?cpt2..xnmpk la nombor kontek tu..tulih besaq ckit

Aidura Sofiee said...

salam ziarah.

nohas said...

Kita semuaadalah para dae'i dlm kapasiti masing2..sampaikanlah ilmu itu walau satu ayat..

p/s: Ayah Pin pun sampai sekarang tak jumpa2 juga, mungkin dua2nya dah tukar identiti kot..hehe

Park Chick said...

fzyfuzzy
hmm..,jabatan agama harus bertindak selayaknya dan kita jugak harus bertindak selayaknya.masing2 btgjawab

fitrah
eleh kenai konon

aidurasofiee
salam ziarah...selamat berblog

nohas
rasanya bukan dia tukar identiti tp kita yg xamik kisah.xtau

pck-isu murtad harus ditentang habis2san sebab dia ni barah dalam agama.tapi barang diingat kita hanyalah pelaksana hukum bukan penghukum.

izzah said...

eh..bukan dia dah kena tangkap ker??
dah terlepas pulak ke??